Świąteczna kuchnia
Tradycje wigilijnego stołu są w naszym kraju tak silne, że bez zastosowania się chociaż do części z nich, nie wyobrażamy sobie polskiej Wigilii.
Niektórzy z babą nie chcą jeździć
Wybrały zawód kierowcy. O plusach i minusach takiej decyzji opowiadają dwie kobiety z Żar.
Święta smakowite i tradycyjne
Są dwie szkoły przygotowywania świątecznych dań: samodzielne zrobienie jak największej ich ilości lub kupienie gotowych.
Świąteczne przepisy czytelników
Prezentujemy wybrane przepisy od naszych czytelników.
Przepisy na surówki
Choć są jeszcze panowie twierdzący, że nie są królikami, żeby jeść sałatę, to nawet ich można skusić kolorową i ładnie podaną surówką.
Szarlotka japońska i inne przepisy
Pani Anna Jurczyk ze Smolna Wielkiego przysłała nam trzy ciekawe przepisy.
Wszystko przez piękną Grecję
Renata Procz najpierw wyjechała do Aten na niemal 10 lat. Potem wróciła do Zielonej Góry i otworzyła wymarzoną grecką knajpę.
Świąteczne przepisy czytelników
Nasza czytelniczka Monika Grzelczak przedstawia nam swoje 3 przepisy na święta.
Elegancja dla pań w rozmiarze XXL
Rozmowa z Krystyną Mazurkiewicz, właścicielką sklepu z odzieżą dla pań o dużych rozmiarach.
Na niedzielny obiad
Cebulowa zupa i schab pieczony z majonezem. Do tego trochę frytek, brokuł z tartą bułeczką i pikantna surówka.
Książka kulinarna puchnie od przepisów!
Dziękujemy na wasze listy z propozycjami świątecznych dań. Zabieramy się już do ich przepisywania. Pierwsza porcja przepisów w "Dobrym Piątku" 14 grudnia.
Kuchnia na podwieczorek
W listopadowe weekendowe popołudnie, kiedy za oknem już ciemno, dobrze jest usiąść przy filiżance dobrej herbaty i kawałku domowego ciasta.
Kobieta z... jajami
Gdy kilkanaście lat temu wygrała konkurs na dyrektorkę państwowego jeszcze przedsiębiorstwa mężczyźni nie dawali jej szans.
Przepisy czytelników
Do końca listopada zbieramy od czytelników przepisy na święta.
Potrawy z dyni
Z dyni można przyrządzać wiele potraw. Dziś przepisy na zupy są nieco inne niż te klasyczne.
Mięsne przysmaki
Kiedy nastają listopadowe chłody, coraz chętniej zerkamy na mięsne potrawy.
Roman Więckowski i jego pasje
Rozmowa z Romanem Więckowskim z Zielonej Góry, reżyserem i animatorem teatru, miłośnikiem przyrody i optymistą z natury.
Słodkości z buraków cukrowych
Jan Skałecki z Kowalowa koło Rzepina wyczarowuje smakołyki z… buraków cukrowych.
Krawcowa to fajny zawód!
- Kobiety zawsze chcą wyglądać ładnie, modnie i szykownie - mówi Sabina Nowaczyńska, właścicielka zakładu krawieckiego.
Nie wolno się poddawać
Rozmowa z Bożeną Ambroży, amazonką z Gorzowa Wlkp.
Theofilios Vafidis poleca...
Rozmowa z Theo Vafidisem, greckim kucharzem, znanym z telewizyjnego programu "Europa da się lubić".
Pomidory, papryka i cała reszta
Dziś już nie musimy, jak niegdyś Wiesław Michnikowski z Kabaretu Starszych Panów, żegnać się smętnie z pomidorami na długie miesiące.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Usługi budowlane
Dodano 3 dni temu w kategorii Marketing internetowy
Dodano 6 dni temu w kategorii Usługi budowlane
Dodano tydzień temu w kategorii Sklep monopolowy